onsdag 29 juli 2009

Bättre sent än aldrig. . .


När jag o maken gifte oss för snart två år sedan fick vi en enorm present av vår vän herr L. Det var en stor stor trälåda och herr L påpekade flera ggr under kvällen att innehållet i lådan behövde matas innan vi gick hem. Med tanke på att jag känner L ganska bra vid det här laget så gick jag inte på det. Dagen efter bröllopet skulle vi öppna den stora lådan (som vi inte hade en enda gissning på vad den innehöll. Det visade sig då att herr L varit mkt seriös o köpt oss en öländsk liten väderkvarn till trädgården. Vi blev jätteglada både maken o jag. Tyvärr har det inte blivit av att vi målat vår fina kvarn o placerat ut den i trädgården än. Men idag hände något oväntat. Första penseldragen är målade o imorgon fortsätter nog maken med pysslandet tror jag. Ska bli mig ett sant nöje att visa herr L resultatet sen, jag har nämligen fått en o annan kommentar om det. Första tanken var att den skulle vara röd o vit som huset. Men hur många röd/vita väderkvarnar finns det på Öland? Nä just det. Det får bli mörkt svart-brun istället.

tisdag 28 juli 2009

Debut. . .


Sitter ute i skogen med Vilsa. Vi är med som passiva på hennes första hundträning. Fem hundar kör apportering på land o vatten o Vilsa är hur lugn o cool som helst. Kan ju bero på att hon inte fattar någonting av det som sker runt henne. Men nu har vi testat skott- inga problem, jag kastade oxå en liten bebisdummie till henne som hon på andra försöket hämtade. Jag har fickan full med korvbitar som belöning o just nu mår vi väldans bra hon o jag. Oj hon har visst somnat här bredvid mig nu. Det tar på krafterna att umgås med hundar o hundfolk, men kul är det :-)

måndag 27 juli 2009

Skogsfynd..... djurspår!

Jag tog med mig Vilsa ut i skogen en kort stund idag. Ja alltså ännu längre ut i skogen än där vi bor, i den täta djupa skogen. Jag besökte den lilla grusvägen som efter en liten bit blir till en stig. Där har jag i alla år plockat mig lite kantareller, enda tills förra året. Då hade nämligen markägaren fått för sig att han skulle slänga ut mängder med röda tegelpannor just där. Sen skulle han ta sin stora traktor och köra fram och tillbaks över dessa tegelplattor tills stigen blev en tegelväg istället.

Förmodligen så är det något gammalt fiffigt sätt att använda tegel på och det har säkert något syfte ute i naturen, men snyggt är det då rakt inte. Nog om det nu.
När jag gick där på min gamla stig och retade mig lite på att teglet gjort att mina kantareller inte alls har samma chans att ploppa upp ur marken fick jag se en massa tassavtryck. Avtryck från något djur och jag har inte en aning om vad det kan vara. Jag är verkligen urkass på sånt. Hare har jag lärt mig då man liksom ser skutten i slagen.

Är det någon som vet vad det här kan vara ifrån för djur? Jag som alltid varit en riktig tuffing i skogen (förutom när det gäller att passera kohagar då) är numer en riktig fegis. Jag tycker det är urläskigt att traska omkring och se vart vildsvinen har varit. Fy, och de är ju så nära överallt känns det som. Försöker man sedan förklara sin rädsla för någon av det manliga könet som till råga på allt är jägare, tja då får man inget medlidande direkt. Åhhåååå de skulle aldrig göra något, den enda gången det kan hända något är om du hamnar mellan suggan och kultingarna. Men HUR ska jag då veta ifall jag är mellan henne och kultingarna när jag befinner mig mitt ute i skogen tillsammans med min lilla hundvalp- ungdom??? Nä just det, klura på den ni!

Jag vill inte känna mig så där mesig och rädd när jag går i skogen. Jag sjunger och visslar, tjoar och pratar med Vilsa på ett märkligt konstigt sätt. Men ändå tycker jag det är läskigt. Har jag min gamle vän M med mig i skogen är jag helt plötsligt hur lugn som helst. Vet inte om det beror på att hon kan skrämma bort otäckingarna eller ifall hon väsnas mer än jag. Men hon är så härligt orädd och jag minns att hon även var det då vi var ute och gick kvällspomenader i en ganska stor stad hon bodde i för några år sedan. Nå väl, jag får väl skaffa mig lite musik i öronen och ta mod till mig och ge mig ut i urskogen någon dag igen snart.

Ps. tro nu inte att jag tror att det är vildsvinsavtryck på bilden för det tror jag inte. Inte heller är det hund då det inte finns några hundar alls i det området. Men lite nyfiken är jag allt.....

lördag 25 juli 2009

Hmm igen. . .


När jag sen öppnar nästa låda så hittar jag en tom Mariestads, och jag dricker inte öl frivilligt. Undrar vem som är o lägger sånt här i våra lådor?

Hmm. . .


Jag öppnade ena lådan i vårt skrivbord för att leta efter randigt papper. Istället hittade jag en liten chokladkartong med sjöfrukter. . .men det var bara två bitar kvar :-)

fredag 24 juli 2009

Lilla Vilsa börjar bli stor. . .



En fröjd att plocka in. . .


Var ute i kackelboa för en stund sen o tog med mig lite ägg in. Jag måste erkänna att det är en fröjd för ögat varje gång jag får plocka in denna blandning av färger på mina ägg. . .

torsdag 23 juli 2009

Kvällsdopp. . .


Igår kväll var vi o skånevännerna vid min gamla barndomssjö. Först spelade vi ett parti minigolf och sen promenerade vi bort en bit till badplatsen. Barnen fick idén om att spontanbada lite och visst var väl det okej. Så det fick bli nakenfis-bad för småtjejerna :-)

måndag 20 juli 2009

söndag 19 juli 2009

Pysseldag. . .


Idag känner jag mig riktigt huslig. Började efter frukosten att göra sylt o saft. Vi fick med oss både hallon, smultron och vinbär hem från granne R igår. Sen klättrade maken upp på stegen när vi kom hem och levererade oss en stor burk med mumsiga körsbär. Resultatet blev fyra burkar hallonsylt och två flaskor blandsaft. I eftermiddag kommer Skånevännerna o jag o M planerar att ge oss ut för att plocka blåbär.

lördag 18 juli 2009

Vilsa och stortjejen......

Så nöjd. . .


För ett halvår sedan började maken måla panelen i vår hall på övervåning. Av någon anledning blev inte mer än en fjärdedel målad, sen kom något annat i vägen. Men för ett tag sedan satte vi igång igen och igår kväll var det så gott som färdigt. Inte allt förstås, taklisterna o lite golvfix är kvar. Men va gör väl det när det är fullt användbart som det är. Det är målat, tapetserat och lite småpyntat. Granne B hade två fåtöljer ute i sitt förråd som hon ville bli av med och jag förbarmade snabbt som sjutton över dem. Tog mig en tripp till det stora möbelvaruhuset och införskaffade nya klädslar samt ett litet bord. Lycklig till tusen var jag när maken o jag satte oss i vars en fåtölj igår och beskådade vårt 'nya' rum.

Sommar, sommar o sol. .


Igår var det soligt o fint. Jag tog med mig lilltjejen till stranden då stortjejen låg hemma med feber. Jag som i vanliga fall älskar att bada tog bara ett snabbdopp. Det var kallt som bara den, men vi hade en härlig dag ändå.

torsdag 16 juli 2009

Favoritblomma. . .


Sitter på altanen o tar mitt morgonte och har världens bästa utsikt. Flera krukor med pelargoner och utanför altanen gräsmatta, gröna åkrar och massor med skog. Ljuvligt!

onsdag 15 juli 2009

Jag tog med mig lilltjejen ut i blåbärsskogen idag.


Lilltjejen plockade ungefär tjugo bär sen roade hon sig mest med att mata Vilsa direkt från buskarna. Och Vilsa var helnöjd. Hon verkar gilla alla bär. . . .vår lilla trädgårdshund.

tisdag 14 juli 2009

Så här trevligt slutade kvällen. . .


Herr H visar sin längtan efter tätare hårväxt

Semesterkompisar. . .


Som en enda stor familj känner vi oss när vi är ute på tripp :-D

Stortjejen valde en glassmus till efterrätt. . .



Vilsa njuter i sanden



Sen njuter vi vid vattnet



Först bottnar vi med lite kroppkakor



måndag 13 juli 2009

Vissa stunder i livet är bara så magiska.



Med penseln i högsta hugg....



Vi har målat om vår gamla kökssoffa här hemma. Jag blev mycket nöjd med resultatet, tänk va lite färg kan göra....

Min stortjej....



Stortjejen är väldigt pysslig av sig. När hon gick på dagis gjorde hon någon form av mobil till mig att hänga upp. Jag gillar den fortfarande skarpt och den verkar hålla i vått och torrt :)

Själv gillar hon att klä ut sig. Här i den senaste kreationen, clown!

Vilsa växer så det knakar......


söndag 12 juli 2009

Morgonpromenad. . .


I morse tog Vilsa o jag en skön morgonpromenad i skogen. Vi smög oss iväg innan familjen vaknat och njöt verkligen av ljuden från kvittrande fåglar och förutom det itystnaden i skogen. Förresten så hade jag lite promenad-invigning av mina nya gröna gummistövlar. Såna där höga bra stövlar som man kan gå långt ut i vattnet utan att bli blöt. Om man inte har så stora vader som jag vill säga. Men har man stora vader är dessa stövlar ändå kanon, för då viker man bara ner dem. Och min tanke är att töja ut en bit i taget :-D

fredag 10 juli 2009

Åh kvällen avslutas på ön med lite grillat, mums!



Rubics kub har orsakat störd nattsömn. . .


Maken blev sittande med denna kub igår kväll och har nu på morgonen fortsatt sitt vridande fram o tillbaks. Han har läst på nätet om det logiska sättet man ska vrida på för att få alla sidor rätt. Jag kan tycka det är kanon när han läser instruktionsböcker från pärm till pärm då han köpt någon ny pryl. Men en kub som jag hittade bland min farmor o farfars gamla saker, den trodde jag inte skulle bli så intressant för maken. Frågan är om det här kommer bli hans fortsatta kvällssysselsättning om kvällarna på hans semester :-)

onsdag 8 juli 2009

Vilsas uppdatering....


Min förra hund, Pepsi var enastående på massor av sätt. Hon var klok som en bok och lydde minsta vink. Väldigt lättlärd och jag behövde nästan aldrig höja rösten åt henne. Hon följde mig som en liten svans och var vid min sida nästan hela tiden. Men en sak kunde hon inte.
Leta kantareller!
Jag har alltid varit stormförtjust i att plocka kantareller och jag hade alltid Pepsi med mig. Det gick att dressera henne till det mesta, men inte till att söka efter dessa gyllengula skatter i skogen.

Nu har tydligen granne B tagit med mig i sitt nya projekt. Kantarellsökprojektet!
Hon har lånat böcker och läst på så in i den. Självklart vill jag göra ett nytt försök när det gäller det här, och jag hoppas innerligt att lilla Vilsa nappar på idén. Vore ju hur kul som helst. Å tänk, då kommer jag att få ännu större anledning att vara i skogen till hösten.

På tal om Vilsa så är hon fortfarande lika go. Hon har trappat ner bitandet med de sylvassa små tänderna och istället är det en lång tunga som slickar en i ansikten så fort hon får en chans. Hon arbetar fortfarande i det tysta om mornarna innan vi kliver upp. Totalt orädd för skramliga kompostgaller trycker hon sig mellan den och väggen, sen är det inredningstidningstugg som gäller. Hinner hon så bär hon oxå in ett gäng skor i rummet och plockar ner filtar och kuddar från soffan till golvet. Varje morgon vet hon hur fel hon gjort och kilar ut som en skamsen hund med svansen mellan benen. Just det ja, hon är en skamsen hund då.

Men utöver dessa morgonidéer så är hon helt fantastisk. Hon är med mig på jobbet och kopplar av hur bra som helst där. Att åka bil är numer förknippat med vila och har vi folk hemma hos oss så är Vilsa lika cool och lugn ändå. Barnen kan hoppa och busa runt henne men hon bara vilar. Lite tjuren Ferdinand över henne ibland.
Tyvärr så har hon upptäckt att hon (än så länge) klarar att krypa in genom kattluckan till stallet. Hon smyger in då hon är utan uppsikt i trädgården och där inne njuter hon av diverse godsaker hönsen lämnat ifrån sig. Igår blev jag lite putt på henne. Kändes som om det kvittar att hönsen är instängda, hon hittar ju på ofog ändå. Så istället släppte jag ut hönepönorna på grönbete igen. De får knata runt i trädgården och jag får tänka att det jag inte vet har jag inte ont av. Men ser jag henne stå och käka bajs så ska jag fya henne. Nån gång lär hon väl sig, och gör hon inte det kommer hon i alla fall få ett gott liv på landet =)

När det gäller att lyssna så har hon blivit väldigt lyhörd (så länge det inte finns hönsbajs i närheten), för då hör hon ingenting.
Hon har helt fattat galoppen vid maten och sätter sig pladask så fort vi öppnar matskålen. Jag har inte lagt ner någon tid alls utöver detta på lydnad, men det kommer så småningom. Hon är ju inte så gammal än och måste ju få busa av sig innan allvaret börjar....... om det gör det nån gång.

Jag är så himla stolt och glad över att vi fått oss en så härlig hund. Så det där med allvar och träning får komma sen. Var sak har sin tid och nu är vi inne i bebisstadiet och njuter av det.

Hon vägde förresten ca 11 kilo när vi var och vaccinerade henne i måndags...

Förresten så ska jag nog oxå beställa mig den där kantarellsökar boken =)

Semester........


Imorse när jag åkte till jobbet så kände jag mig precis som vanligt. Jag hade haft en skön stund på altanen med Vilsa innan övriga familjen vaknade. Ätit frukost i lugn och ro, bläddrat lite i en tidning och filosoferat i största allmänhet. Jag kände mig ganska lugn och tillfreds när jag visste att jag bara hade två dagar kvar innan det var dags för mig att gå på semester.

Dagen på jobbet har varit väldigt intensiv med mycket att göra och oväntade uppgifter som gjort att tiden gått fort. Men hux flux så hände något. Chefen ringer och talar om att en i personalen blivit sjuk och inte kan jobba ikväll.
Jag börjar nynna på Nalle Puh- låten..... "Nu e de dags att tänka, tänk.........
Hmmm hur gör vi nu då, när vi redan är kort om folk. Chefen hade ett par förslag på hur vi skulle kunna lösa det hela, men då kom jag på det. Jo om jag går kvar och kör dubbelpass idag, alltså både dag och kväll. Sen tar vi in någon för mitt kvällspass imorgon. Visst vore väl det både enklare och bättre? Visst? Visst?

Jag ringde runt och fixade in en för mig imorgon, och nu sitter jag istället här på jobbet med åtskilliga timmar bakom mig och några timmar framför mig. Och det bästa av allt är ATT JAG HAR SEMESTER från och med klockan tio ikväll. Jippi jippi jippi tjohooooo!
En sån härlig känsla när semestern liksom kommer skuttande över mig en dag för tidigt. Gutt är det i alla fall.

måndag 6 juli 2009

Mmm. . .


Jag o barnen valde självklart kroppkakor. Maken bestämde sig för hemgjorda raggmunkar m fläsk.

På väg längs den lååånga bron.


Nu har vi avklarat Vilsas vaccination oxå. Vi fick vänta 45 minuter för en spruta som tog under minuten att ta. Men vad gör väl det när man inte har någon tid att passa. Och som bonus för oss så börjar solen skina lite smått nu, gutt!

Mysigt med fika i regnet.


Vi fick låna makens brors förtält att fika i? Regnet öser nämligen ner här. I eftermiddag väntar kroppkakor på den stora avlånga ön i öster. Ljuvligt!

söndag 5 juli 2009

Maken spöar upp mig i yatzy ikväll.


Å så bjuder han mig på rödvin o mörk choklad för att vara lite snäll. :-D

Min lilla knähund. . .



Katten har fastnat för äggkorgen. . . .



torsdag 2 juli 2009

Dubbel poolglädje

Denna torsdagen var min enda lediga dag den här veckan. Och är man ledig så ska man ju njuta. Jag började min torsdag med att städa. Jo för det behövdes nämligen. Sen det varma och fina vädret kom hit så har jag inte så mycket som tittat åt dammsugaren. Men idag kände jag mig mer eller mindre tvungen. Mina skurgolv såg ut att behövas skuras tio gånger om.
Men det var riktigt trevligt att städa idag, för vattnet som blev kvar i spannet efter att jag tagit golven var näst intill svart. Och då känner man sig så nöjd, när det blir förändring.

Tog med mig barnen och Vilsa på en promenad neråt byn. Vi skulle till grannarna R och E för att plocka med oss lite sallad och dill hem. E skickade även med oss savoykål och lite annat mumsigt från landen. När vi kom hem från den omåttligt varma promenixen somnade Vilsa på direkten och sov konstant i två timmar. Under tiden fixade jag till en god pastasallad med bacon till lunch. Min pappa kikade in då han hade vägarna förbi och lunchade med oss han oxå.

Vi kände oss mätta och nöjda och väldigt sugna på att bada. Jag hade sms.at med granne B tidigare och visste att vi var hjärtligt välkomna ner till hennes svalkande pool. Döttrarna var saliga och jag försökte spela lite oberörd. Men när vi kom dit och jag hade doppat mig så blev jag fullkomligt lyrisk av känslan. Det är sååååå gutt att bada när det är varmt i luften. Att sedan få ligga på en luftmadrass i poolen, det är ju helt magiskt.

Hemma från en eftermiddag i njutningens tecken ringde telefonen. Herr H och hans sambo J ville ha med oss till herr H.s föräldrar. Och gissa vad vi skulle göra där? Jo bada....... ha ha!
Jag nämnde inget för barnen utan det fick bli en överraskning. Vi mumsade kebab från den lilla staden och hade det riktigt skönt i solen innan vi plumsade ner i poolen.

När vi låg där i och simmade som bäst så är det en till som plumsar i. Waaaaa Vilsa!
Hon bara hoppade i, jisses, poolen är ju djup och jag har bara sett henne simma ett par tag tidigare. Men nu låg hon alltså i vår väns föräldrars superfina pool och började simma. Efter att vi fått lite kontroll på situationen lyfte vi upp henne över kanten och hon såg faktiskt lika förvånad ut som vi. Men simma det kunde hon.
Efter det blev Vilsa liggande som en liten kringla i gräset och sov hur gott som helst. Det svalkande vattnet gjorde nog sitt kanske =)

Ska försöka lägga ut några bilder från dagen senare.....