onsdag 23 september 2009

Stora Pelle



Tillbaks igen.....


Nu var det länge sen jag satt här vid datorn och bloggsidan igen. Har inte haft någon vidare motivation till att skriva. I ärlighetens namn så ska jag erkänna, maken och jag hyrde film för ett tag sen och kollade på Män som hatar kvinnor. Efter att vi kikat på den filmen började både maken och jag lyssna på de följande två böckerna som talböcker. Jag kan säga att jag är helt fast. Jag lyssnar när jag lagar mat, åker bil, kollar på tv, ja nästan jämt. Det trista är att jag inte kan koncentrera mig på två saker samtidigt. Jo laga mat och lyssna funkar kanon. Men inte sitta vid datorn och lyssna, eller hänga med i ett tv- program och lyssna. Maken lyssnar hela dagarna på jobbet och har redan tagit sig igenom båda böckerna. Mitt lite mer sporadiska lyssnande har lett till att jag inte alls kommit lika långt. Men jag gillar böckerna och kommer lyssna klart innan datorn lockar mig igen.

Men för att uppdatera lite. Vilsa är som vanligt jättemysig, hon är med mig på jobbet och beter sig fortfarande som världens coolaste hund. Vi går på valpkurs och där är hon en klippa (så länge jag har hotdogs i fickan). Jaktträningen har vi lagt på is under ett tag, hon har verkat så omogen och förstår inte alls vad som förväntas. Hon visade också tecken på att vara lite skogsrädd, dvs hon tycker det är lite läskigt att byta mark då hon ska apportera. Står jag på gräsmattan och kastar in något i högre gräs eller skogsparti så är hon inte alls lika säker på sin sak. Så nu försöker vi leka fram lite apportintresse istället och det har redan gett resultat. Vilsa visar mer själv att hon gillar att bära saker och jag uppmuntrar allt jag kan.
Hon har också blivit betydligt busigare tillsammans med våra andra djur. Katterna Zlatan och Zäta jagar hon och pussar på så fort hon får en chans. Hönorna har hon försökt få igång men får då istället en smått tjurig tupp efter sig.

En jätterolig nyhet hemma hos oss är vår kanin Pelle. Det är nämligen så att han försvann från oss för ca 1,5 månad sen. Hux flux så var han borta......ur sitt enorma palats han har. Fyra kvadratmeter stort hus har han och en rastgård på kanske sju kvadrat. Och detta tyckte han då inte räckte. Vi upptäckte att det gamla hålet under jordkällaren (som vår förra kanin Uffe grävt innan han försvann) återigen var uppgrävt. Jag förklarade för andra gången hur vår kanin måste grävt sig ut där och sedan blivit taget av något rovdjur eller så.

Men så i söndags när maken smet bakom ladugården för att slå en drill såg han något i ögonvrån som rörde sig. Waaaaa PELLE! Maken tog fram mobilen och filmade honom en stund. Sen kom han in till mig och visade det. Jag trodde honom inte först. Inte kunde väl Pelle vara tillbaks efter 1,5 månad i fängelsehålan? Men det kunde han tydligen. Och inte kan det ha gått någon nöd på honom heller för jisses va han hade vuxit och blivit stor. Från en liten kaninunge till en ståtlig herre. Jag fattar ingenting. Vi har kollat huset varje dag och det har hela tiden funnits mat, vatten och morötter till honom, men ingen har varit där och snattat. Så en dag så satt han bara där och hade flyttat hem igen.
Så jätteskoj och jag var nog den i familjen som blev gladast tror jag. Har suttit och kelat med honom en lång stund idag, lika bra att passa på innan han beger sig ner i sin håla igen =)

Härliga sensommar.....



Sysslingarna lekte i helgen och som vanligt är de så söta tillsammans =)













Stortjejen ute på cykeltur. Jättebra när hon följer med mig då jag är ute och promenerar med Vilsa. Hon cyklar och jag får automatiskt upp farten på mina ben....

måndag 14 september 2009



Ny sovplats. . .


Barnen gjorde en koja på altanen igår. Och Vilsa gillade den o la sig till ro

Hur gott kan det va?


Jag vet helt säkert att jag köpte hem två såna här prydnadspumpor när jag var på Ica i förrgår. Jag la dem på vår sittpall vi har innanför dörren. Men igår morse när jag kom ner var den ena puts väck. Inte ett spår någonstans. Började med att fråga barnen om de lånat den till någon lek eller så, men icke. Maken hade inte sett dem över huvud taget. Och helt plötsligt återstod bara en sista teori. VILSA! :-). Hon har alltså mumsat i sig en stenhård prydnadspumpa under natten. Och då frågar jag mig: - hur gott kan det va?

onsdag 9 september 2009

Vinet var gott o maten lika så. . .



Vilken present. . .


Å vi som inte skulle köpa presenter. Maken hade hur som helst fixat världens bästa grej. Mitt favoritkort på barnen uppförstorat. . . Stort! Jisses så glad jag blev. Så på fredag måste jag bara till Ikea o köpa en fin träram till den. Åh så fin den är :-)

tisdag 8 september 2009

En fanfar är på sin plats........

Ta daaaaa!
Tänk att det redan är dags att fira 2-årig bröllopsdag. Låter inte så mycket men tänk va tiden går. Maken och jag har ju varit tillsammans i över 11 år nu.
Känns lite konstigt att sitta på jobbet och filura på just detta. Men framåt kvällen (efter att jag och Vilsa tränat lite) blir det till att öppna den andra vinflaskan i vår serie. När vi gifte oss fick vi tre flaskor vin att njuta av våra tre kommande bröllopsdagar. Den första var god och det är jag övertygad om att den här också blir. En god köttbit blir det också framåt kvällen.

Vi är ju inga inbitna romantiker varken maken eller jag. Men faktum är att vi i helgen (när jag är ledig) ska gå ut och äta en riktigt god middag och bara koppla av. Ska bli sååå mysigt. Presenter och sånt hoppar vi över, finns så mycket annat viktigare :)

måndag 7 september 2009

Valpkursens första tillfälle......


Ikväll har jag varit på det första praktiska tillfället på valpkursen. Såååå skoj!
Jag har nog längtat mer än jag själv visste om tror jag.
Jag är inte så mycket för millimeter- lydnad och så. Men jösses va kul det var och vad jag inser hur lite jag kan egentligen. Sånt som bara fanns där efter ett tag när man tränat Pepsi.

Men Vilsa fattade galoppen direkt och var superkoncentrerad...... tack vare all grillkorv jag stoppat i fickan innan vi åkte dit. Men vad gör väl det när det funkar och hon visar sin allra bästa sida på planen. Bra start som får mig att bli peppad för framtiden.
Imorgon ska herr L hjälpa mig lite. Han har liksom öga för hundar och ser sånt man själv inte ser. Världens bästa hundtränarvän helt enkelt.......
Här ska lekas fram dummie- intresse hos Vilsa :)

Sätt Sverige i rörelse- dag......
































I lördags var vi med då ett nyblivet naturreservat skulle invigas i utkanten av den lilla staden. Invigningen skedde med bandklippning och allt. Men det som lockade oss mest var alla aktiviteter som ordnades. Friluftsfrämjandet, scouterna, den lokala brukshundklubben mfl visade upp sig. Man fick prova på att paddla kanot, åka linbana, klättra på rep, fiska flugfiske och massa andra grejer. Maken fick dock lite problem eftersom det går att sitta på två håll på en kanotsits. Men visst blir det enklare om båda sitter åt samma håll :)

Barnen fick till sin stora förtjusning (syns inte på bilden) träffa på Mulle. Lilltjejen ska börja sin första Mullesäsong på söndag och blev riktigt tagen av att få träffa M så här på direkten. Dagens bästa enligt barnen var när Mulle bjöd på sig själv och åkte linbanan.
Efter alla aktiviteter kikade vi då brukshundklubben hade agilityuppvisning och efter det mumsades det på grillad korv med bröd. Vilken härligt dag :)
Vilsa var så klart med och skötte sig exemplariskt....

torsdag 3 september 2009

Något hände.....


Nåt knasigt hände idag när jag skulle publicera nya kommentarer........ de lixom bara försvann :(
Såg inte ens vilka de var ifrån, ledsen!

onsdag 2 september 2009

Maken har smygfotat igen.....


Vet inte varför han tagit kort på ägget. Kan vara så att han saknar hönsen väldigt mycket (fast de bara är utanför husknuten). Kan vara så att han tycker våra hönsägg är otroligt vackra.
Men det kan oxå vara så att han leker lite med sin kamera, jo så kan det vara. Troligt är det oxå så....

Varje dag hela sommaren har vi spelat.....

Mysig helg med kräftfiske hos kusinen med familj...





På besök hos våra goa vänner......






,

På tripp i blåbärsskogen.....




Vilsa på golvet i jobb bilen. . . .