tisdag 29 juni 2010

Jo, jag längtar faktiskt dit.......

Idag har jag varit och köpt mig en riktig "tant-bikini". Jo, det är faktiskt sant, en riktigt osnygg men väldigt skön variant. Bred som bara den, så att man liksom ska kunna få upp den ordentligt över magen. Överdelen var fin när jag såg den på ställningen. När den kom på så insåg jag att den plattade till mer än den lyfte fram om man så säger. Men va spelar det för roll, den var så skön en bikini kan bli. Och jag längtar till stranden, ja riktigt mycket längtar jag. Och snart ska jag ligga där o plaska i vattnet med mina småtjejer och bara njuta av solen. Gutt!

måndag 28 juni 2010

Pussel.....

Ibland känns livet lite som ett pussel. Dagarna ska liksom sammanfogas på bästa sätt, och oftast så finns det inte så många sätt att välja på. Som när man ska få ihop två vuxna med heltidsarbete och med skifttider, två små goa tjejer ska lämnas fast på olika ställen. Hunden ska med mig till jobbet och rastning ska planeras in. Fjädrarna ska vattnas och matas, likaså kaninen och katterna. Gräset ska klippas och gräsklipparna har gått sönder. Och så här håller det på, visst är det fantastiskt. Men mitt i allt virr varr så infinner sig ett sådant lugn när man stiger ur bilen på den näst till obefintliga grusgången. Lugnt och tyst.... kanske en traktor som brummar lite. Går man ut sent på sommarkvällen så hör man faktiskt fåren som jag vet befinner sig intill ett torp en bra bit härifrån. Dem brukar jag lyssna på, jag som har så dålig hörsel annars. Men ibland vaknar jag upp ur lugnet och inser återigen att gräset har växt, ogräset tar över, hönsen har värpt nya ägg, blommorna är snustorra och tvätten bör plockas ner och vikas ihop, och det är då jag behöver öva på att inte ha dåligt samvete över allt man inte hinner med. För när vi är ifatt på ena sidan huset så är vi snart efter på den andra. Men men, det är ju världsliga saker vettja =) Och väldigt härliga sådana...

söndag 27 juni 2010

En underbar helg i bilder.....

Vilken helg vi har haft! Den bästa på väldigt, väldigt länge. Vädret har varit ljuvligt, sällskapet fantastiskt och miljön omvälvande. Låter kanske lite väl tilltaget i ordval, men jag kan inte beskriva det på något annat sätt. Det är och kommer förbli en sådan helg som jag kommer se tillbaks på och prata om länge med mina barn. Så är det bara. En fantastisk start på sommaren 2010. Tack snälla goa vänner för att vi fick komma till ert smultronställe.









fredag 25 juni 2010

Trevlig midsommar.....


Måste bara skicka en varm midsommarhälsning till alla. En bättre start kunde vi inte fått och nu njuter vi och ser fram emot kvällen. Härligt härligt!



tisdag 22 juni 2010

Härliga hund.....

Känner mig bara tvungen att "låna" makens fina bild av vår härliga hund Vilsa. En sak är säker, vår familj klara oss inte utan hund i huset =)

Gammaldalgs rosor är något alldeles speciellt......


Dessa rosbuskar med vita blommor på är något utöver det vanliga. I alla fall i vår trädgård, där kirskålen utrotar allt som kommer i dess väg. Men dessa buskrosor är starkare än ogräset och på så sätt har de funnit en speciell plats i mitt hjärta. Ogräset har nämligen fått mig att så igen minsta lilla jordglugg i vår trädgård. Så tacka vet jag såna här sköningar, som kommer tillbaks år efter år utan någon vidare omsorg. Buskarna fanns här då vi köpte huset för tio år sedan, vi har klippt ner dem då vi målat, men de kommer igen fullt blommande. Och det bästa av allt är doften. Att smyga sig ut på kvällen och känna denna fantastiska doft, ja det är magiskt. Lite honung luktar de nog om jag får gissa.

Jag kan inte låta bli.....

Jag kan verkligen inte låta bli att ta kort på alla vackra blommor som finns i trädgården nu på sommaren.




söndag 20 juni 2010

Så otroligt vackra......

Jag har tillbringat stora delar av den här helgen på mitt jobb. Men mellan de olika arbetsuppgifterna har jag stannat till vid vår personal- tv, tittat lite, svalt den där tunga klumpen i halsen, gråtit en skvätt och fängslats av detta vackra brudpar. Kan inte hjälpa det, men brudpar i allmänhet och känsliga tillfällen i synnerhet får mig att bli väldigt gråtmild..... och lycklig. O jag tänker så klart tillbaks även på vårt eget bröllop =)

onsdag 16 juni 2010

Oh boy, vilket vackert väder......






























































































Idag har det varit skolavslutning för stortjejen med allt där till. Solen sken från en klarblå himmel. Alla barnen var så där somrigt fina och log sina bredaste leenden. Fröken spelade sommarpsalmer när eleverna gjorde entré i klassrummet på morgonen. På den stora tavlan stod det skrivet "Glad sommar" med stora bokstäver.

På väg till bilen möter jag min gamla dagmamma som kommer cyklande. Hon ropar något i stil med att "åh det är något alldeles särskilt med skolavslutningar, nästan så man saknar det". Och jag kan inte annat än att hålla med, det är så magiskt och vackert. Blommor, björkar och ballonger. Glass i stora lass och jordgubbstårta.

Som vanligt var det trångt i kyrkan då många föräldrar ville vara med och uppleva avslutningen. Barnen sjöng så fint och huden knottrade sig på mina armar, precis som det ska vara. Stortjejens klass sjöng Oh boy samt En kväll i juni, riktiga favoriter även för mig.

Tillbaks på skolgården var det dags för det traditionella utspringandet. Klass för klass springer igenom en allé av ballongförsedda björkar, jublar och skrattar. Efter det sjunger barnen Idas sommarvisa och en annan vacker sång som jag inte minns vad den heter. Barnen bjuds på glass och skuttar sedan iväg mot ett förhoppningsvis långt och härligt sommarlov. Lycka!

tisdag 15 juni 2010

Smånaglar kan oxå vara pyntade......

Småtjejernas kompisar har en farmor. Ja, och det är väl inte så konstigt. Men deras farmor arbetar som nagelterapeut. Alltså jobbar hon med att göra damers naglar tjusiga. Vår stortjej och kompisen har en viss förkärlek till målade naglar och då helst med glitter och detta undgick ju inte farmor I direkt. Så idag var stortjejen inbjuden till I för att få sina naglar målade inför skolavslutningen. I denna lilla lokal fylld av diverse nagellacksflaskor i alla möjliga kulörter var det inte lätt för dottern att välja. Så efter lång övervägning och med en oro för att välja fel fick det bli rosa botten och fem olika färger på glittret, en för varje finger. Som att bära runt på små konstverk på sina egna fingrar. Och hon var nöjd och glad över dem. Inte undra på, med en mamma som på sin höjd penslar på lite vitt eller helst genomskinligt nagellack då det är riktig fest. Annars är jag inte vidare insatt i den här världen =)

Dagens bilder från kackelboa......

En Isbarhöna kikar in genom gluggen.

De grå kycklingarna är från förra kläckningen.

De gula är de som såg dagens ljus i söndags. Så otroligt mjuka och goa att hålla i sina händer. Och vilken snäll mamma de har, hon accepterar till fullo att man lyfter upp en och gosar lite.




Kryddor sköter sig själv......

Vi har ju byagrannar med otroligt gröna fingrar så jag har helt lagt ner mina drömmar om ett eget grönsaksland. En pallkrage med lite sallad och dill är vad jag sått, men det är inte så säkert att det blir något av det. Hur som helst så är jag jättestolt över mitt lilla kryddland. Det är tredje sommaren för landet och peppa peppa så låter hönsen bli kryddorna. Jag tycker det är så lyxigt att kunna gå ut och plocka sina egna kryddor till maten man lagar.

På bilderna syns citronmeliss, dragon, oregano och timjan. Vi har även mynta, salvia, citrontimjan, persilja och gräslök. Finfint!



Lite gratiskonst från trädgården igen.......