torsdag 29 september 2011

Höstglöd längs byavägen....











Härlig höstdag med högsommarvärme......
En dag som hos mig har visat sig både från sin bästa och sin inte lika bra sida. Eftermiddagen startades med lite snabbfotografering då mamman i huset ville passa på att få med de vackra lönnlöven på bild. Vid vår lilla bygata finns en liten lönnbuske, ja det är faktiskt en buske då den aldrig får chansen att växa iväg. Jättebra tycker jag eftersom jag nästan varje år sätter upp barnen och även Vilsa intill de röda bladen.

Till makens stora förtjusning åt vi idag raggmunkar med stekt fläsk. Kvällen tog tyvärr mer energi än den gav, och nu väntar lite jobb vid datorn innan sängen kallar.

onsdag 28 september 2011

Härliga helg som väntar.....



Åhh va jag längtar till helgen och en av höstens bästa stunder. Skördefesten sätter imorgon igång på den avlånga ön och vi ska givetvis åka dit. Målet med årets fest får bli.....
* Att äta kroppkakor
* Att få med mig gulbetor och polkabetor hem
* En pumpa så klart
* Fantastiskt umgänge med fina familjen och goa vänner
* Vacker natur och frisk luft

Ja jag ska nog klara av det utan problem. Men dessförinnan ska jag jobba, vara med lilltjejen i skolan och så kommer goa vännerna hit på fredag för lite mys o prat. Är verkligen på tiden då det var länge sen.

söndag 25 september 2011

Magi alá Winnerbäck.....

Maken och jag har ikväll suttit och tittat på gårdagens "Tack för musiken" med Lasse Winnerbäck. Denna man har en förmåga att beröra med sin ödmjukhet och sparsamhet samt med helt otroliga texter.
Maken har sedan vi träffades alltid hyllat Lundell som en ikon, men herr Winnerbäck är på samma nivå, helt klart. Ska bli riktigt skönt att gå och lägga sig till tonerna av "Ingen soldat".
Gonatt!

Personalskoj.....


















Vilka fantastiska arbetskamrater jag hade hemma på en liten träff här igår. Så roligt att få möjlighet att göra något tillsammans utanför arbetet.

Vi började eftermiddagen med kaffe och dessert för att därefter dela upp gänget i två grupper. Varje grupp fick i uppgift att fixa till kvällens middag bestående av följande

Laxpaket med salami, mozarella och basilika
Krämig pastasallad med lime och örter
Tomatsallad
Ruccolasallad med päron, valnötter och parmesan
Ruccolacreme
Tomat- & fetaost focaccia
Mörkt bröd

De var alla så otroligt duktiga och det var en fröjd att ha så mycket folk i köket. Efter diverse middagsförberedelser så gick vi ut för att leka lite lekar. Njut gärna av bilderna på lekstunden. Många skratt blev det så klart och det enda negativa under kvällen var alla mygg som attackerade oss.

Tur att vi resten av kvällen satt i jordkällaren och hade hur mysigt som helst. Som alltid på våra fester hade vi paketleken, och just denna kvällen fanns det 24 paket att dela ut. Att jag sedan fick gå tomhänt från den här leken grämer mig lite än..... men nästa gång är det jag som slår sexorna, var så säkra.

Kram

torsdag 22 september 2011

Värmande ord.....






Jag fick helt utan föraning så många värmande ord igår att jag nästan blev lite generad. Men så här i efterhand sitter jag och suger på karamellen som varar än. Tänk va några vänliga ord kan göra gott ibland. Tror det är något vi alla borde bli bättre på och som vi skulle kunna slösa betydligt mycket mer med. Så en stor eloge till alla er som är duktiga på det, och idag speciellt till den som gav mig de värmande orden....

Kram

onsdag 21 september 2011

Vad hände egentligen.....







I början av sommaren fick jag några spretiga tomatplantor av granne E. Jag har aldrig någonsin lyckats odla tomater och förvarnade därför grannen om att de kanske skulle stå som små vissna pinnar framåt sensommaren. Nu när jag tittar tillbaks på mina gamla bilder inser jag att det faktiskt har hänt något ute på altanen. Den ser mer ut som en djungel än en altan, men jag har inte haft hjärta att plocka bort något med sådan växtkraft. Och att den även förser oss med små söta tomater gör ju inte saken sämre....

söndag 18 september 2011

Höst- mys.....



Nu är jobbhelgen över och förkylningen på väg bort. Den här helgen har bjudit på både härlig höstsol och ikväll riktigt regnrusk. Jag gillar faktiskt båda delarna. Höstpromenader i svampskogen slår det mesta. Men att en kväll som denna få tända en brasa och massor med ljus, det är lycka det oxå.

Imorgon har jag en så gott som obokad dag. Jag ska ta med mig Vilsa ut i skogen tillsammans med lite förmiddagsfika...... sen ska vi bara vara (och leta kantareller så klart).
Eftermiddagen ska roa mig med att baka lite bullar. Har fått höra idag att lilltjejen inte hade någon bulle till Mulle, något som har blivit en självklar Mullefika för henne annars.

När jag kom hem från jobbet idag hade granne R varit och hälsat på maken och barnen. Med sig hade hon överskottet av dagens trädgårdsplock, dvs en stor burk med hallon, en burk med björnbär och ett spann med blandade tomater. Jag kan inte beskriva vilken lyx det är att ha så goa grannar och inget slår deras handplockade godsaker.

torsdag 15 september 2011

Host host.....


Lite hosta, lite snörvlande och något trött. Dags att njuta av sömnen som knackar på i mitt trötta huvud.
Maken o jag har idag varit på det stora blå- gula varuhuset, inget långvarigt besök utan mest en stunds tidsfördriv. Och den mysiga lunchen som vi skulle ätit på stan blev istället en snabb måltid i varuhus restaurangen. Men sällskapet var kanon och det är huvudsaken....

Fick även med mig ett Blocket- fynd hem från stan. Ett matbord till vårt vardagsrum som ska ersätta det stora ekbordet med de knappt använda stolarna. Ja ja, ombyte förnöjer. Bordet ligger fortfarande välstuvat kvar ute i bilen så det får bli morgondagens projekt.....