lördag 25 februari 2012

Lördagsmys......



Oj oj oj nu väntar verkligen sängen på mig. En tidig morgon och en heldag på jobbet startade denna lördag. Ikväll fick vi besök av svägerskan med man..... vi gjorde det hela lite enkelt och åkte och hämtade thaimat i det lilla samhället intill. Sååå gott och hjälp va mätta vi blev.
För att gotta till det ännu mer så hade de med sig semlor till kaffet.

Så återigen en kväll utan att karaktären gett sig till känna..... men en väldigt rolig och trevlig kväll.

fredag 24 februari 2012

Vårkänningar......









Äntligen har våra fjädrar börjat fatta att det blivit ljusare ute och därmed har de så sakteliga kommit igång med äggvärpningen. Ja det är inte många ägg jag plockat hittills men snart är vårkänslorna på gång även hos hönsen. I år ska jag se till att kläcka fram lite kycklingar också vilket inte blev av förra året.

Den fina betonghönan fick jag av kusinen när jag fyllde år. Den får än så länge hålla sig inomhus, men framåt vårkanten ska små penseér eller påskliljor få pryda den.

Godisskålen visar jag mest för min dåliga karaktärs skull. Sockerberoende är inte att leka med, särskilt inte när man egentligen vill bli av med det men orken att bryta ovanorna inte riktigt vill infinna sig. Men en vacker dag är jag redo och då jäklar.
Kram på er.....

torsdag 23 februari 2012

Symöte alias prat- och vinmöte....




Igår kväll hade jag byatanterna här hemma på en liten träff. Det heter visst symöte har jag för mig och visst hade "tanterna" med sig vars en korg med lite garn. Men jag såg inte en enda av dem plocka upp något. Nix, istället blev det prat och mat och vin och dessert och kaffe...... ja, de blev nästan för mätta, sa de.

Jag bjöd i alla fall på en riktigt smarrig fisksoppa, vilken uppskattades av alla. Stortjejen tyckte den var så god att hon önskade resterna till lunch idag, vilket är ett gott betyg.

Maken var under tiden iväg och bastade med några "gubbar" i byn, och han behövde inte heller gå hem hungrig vill jag lova.

Idag har jag och lilltjejen varit och besökt hennes gamla dagis, där hon slutade i somras. Hon har länge sagt att hon gärna vill hälsa på dem och nu när det är sportlov blev det av. En härlig promenad i solskenet med de små barnen och en stund i lekparken hann vi med innan hemfärd. När vi kom hem hade stortjejen gjort chokladbollar och med min dåliga karaktär och ett enormt sockerbegär mumsade jag i mig två stycken.

lördag 18 februari 2012

En bulle till Mulle......








Idag har jag bakat bullar här hemma, kardemummabullar med vaniljsmak. Imorgon är det nämligen dags för lilltjejen att hänga på vårens omgång av Mulle, som inte heter Mulle för henne längre. Nix, nu är hon stora tjejen och tillhör Ministrövarna.

Men hon har alltid sagt att hon vill ha bulle till Mulle, så här hemma kallar vi det fortfarande så. Och eftersom hon gillar att ha med sig just en bulle dit så är det självklart så att jag bakar. Med hjälp av min lilla köksmaskin förstås.

Jag rekommenderar lite Pelle till alla......

Lånad bild





Jag tittade igår på kvällens avsnitt av Skavlan och visste innan att Pelle Sandstrak skulle vara gäst.
Jag var för flera år sedan och såg hans föreläsning Mr Tourette och jag. En otrolig föreläsning med många skratt men med mycket eftertanke och medkänsla. Pelle är en av de föreläsare som jag inte riktigt kan släppa taget om, hans sätt att berätta och att röra sig på scen gör ingen oberörd.

Jag har även läst hans bok med samma namn och kan verkligen rekommendera den. Att hans liv nu kommer bli film är bara ännu bättre, självklart ska alla få höra och se hur han har haft det.
Lite synd att vi inte fick se ännu lite mer av honom i programmet igår.

Och varför en massa bilder på en hjärtan på tråd? Jo därför att jag blir väldigt glad över att se dem...... också.

När barnen får bestämma.....









Igår var det barnens tur att bestämma kvällens mat, och det blev varken tacos, pizza eller hamburgare. Nix, småtjejerna ville ha exotisk planka som de kallar det. Lufttorkad skinka, salami, ostar, kex, frukt och grönsaker med dip.

Jag kan säga att jag igår verkligen gillade deras önskan vilket ledde till stor matnjutning. Mums!

Stortjejen och jag spenderade eftermiddagen på den större stadens ena lekland tillsammans med två kompisar, allihop med väldigt mycket spring i benen och spritt i kroppen. Vi mammor fick en trevlig pratstund, vilket vi längtat efter länge. Så när vi kom hem med hungriga magar var detta rena guldgruvan att sätta tänderna i.....
Behöver jag säga att stortjejen somnade gott i soffan en stund senare?
Kram

onsdag 15 februari 2012

Mjuk som gelé....






Så här hejdundrande glad blev jag idag av en kommentar som ledde till både skratt och alvar idag.

Kommentaren fick jag då en person skulle beskriva mig som en väldigt mjuk människa. Men ordvalen blev ganska roliga då hon sa att jag var mjuk som en stor rund geléboll..... och då menade hon faktiskt inte att jag har en sisådär tio kilos övervikt eller så. Nix det var insidan hon menade och jag blev både glad och rörd. Fast jag gapskrattade tillsammans med de andra som stod bredvid......

Snabbmat......

När man vet att man inte kommer fixa matlådor för en hel vecka så behöver man ha med sig något som går både snabbt och smidigt. Början av den här veckans mat till jobbet gav ingen större variation. Färdigkryddade och stekta kycklingfiléer direkt ifrån frysdisken, sallad och oliver samt lite dressing. Riktig gott, löjligt enkelt och väldans snabbt.

tisdag 14 februari 2012

Glasklart loppisfynd.....



Förra veckan var jag inne på en av den lilla stadens loppisställen. Jag var ute efter små glas vilket jag saknat länge. Små glas att använda som vattenglas till vinet, eller till smoothie eller juice vid helgfrukosten.

Givetvis trodde jag inte att jag skulle ha turen på min sida. Men det hade jag, jippi! Nio stycken lagom små glas, varje med en söt liten slipning och under hundralappen för allihop. Såna fynd gillar jag.