torsdag 31 maj 2012

Liljekonvaljer......



Visst blev det en härlig promenix med Vilsa i skogen ikväll. På hemvägen stannade vi intill vägen. Jag plockade en stor bukett med den mest fantastiska blomma man kan tänka sig.... nämligen liljekonvaljer. Jag älskar liljekonvaljer, de är som små konstverk, de doftar ljuvligt, de är enkla att plocka och otroligt vackra att titta på. Jag var dock ute i sista stund då det redan började bli på gränsen till överblommade. Min timer är nog lite taskigt inställd i år skulle jag tro. 


Trärummet byter skepnad....



Här visar jag några bilder efter förvandlingen i vårt vardagsrum, mer kallat trärummet. Vi har i många många år funderat på att måla de gamla timmerväggarna, men har hela tiden varit rädda att vi ska ångra oss. Det finns ju ingen återvändo när beslutet väl är taget.
Nu har mer än 2/3 av rummet blivit vitmålat och vi är mer än nöjda. Rummet har blivit så mycket ljusare och det känns även rymligare. Från att ha varit ett höst- och vinterrum så trivs man helt plötsligt här inne även i maj. Vi har fortfarande drygt en vägg kvar att måla, vilket syns på nedersta bilden. Men den målningen får ske någon dag framöver när tiden räcker till och målarlusten kommer krypande.

Den fina gardinen har jag fyndat ny och oöppnad på Tradera. De rutiga kuddarna fick jag tag på i en mysig inredningsbutik i den lilla staden. Nu ska njuta vidare av min favoritspellista på Spotify samtidigt som jag smygäter några Polly.......

Varma fina ord.....


.......! Du ska bara veta att din blogg är den finaste och bästa som finns.
Jag blir alltid så glad när jag läser den och inspirerad till att sätta i gång med så mycket.
Energin bara återvänder.
Dina vackra kort gör ju inte saken sämre./Tycker om dig/ B

Denna fina kommentar fick jag idag från en trogen bloggläsare. Jag blev så himla glad, ja superduperglad lixom. Jag vet att det är ganska många som varje dag kikar in här på bloggen, men faktiskt är det ganska få kommentarer som skrivs. Så när jag idag läste detta blev jag alldeles varm och lycklig i hjärta. Så härligt att kunna glädja andra.....

Ikväll visar jag några bilder på mitt te- skåp. Ett skåp som öppnas flera gånger varje dag då jag verkligen älskar att dricka te. Igår fyllde jag på med lite nytt mintchoklad te, ljuvligt.
De fina rosenknoppspelargonerna (tror jag de heter) inhandlade jag på torget i den lilla staden förra veckan. Lokalt odlade i ett närliggande växthus. Hoppas hoppas hoppas bara att de kommer trivas i mitt köksfönster hela sommaren. Ibland är det lite si och så med det nämligen. 

onsdag 30 maj 2012

Plan för morgondagen.....


Imorgon ska jag göra något jag inte gjort på länge, jag ska nämligen "vabba". Vi har varit ganska förskonade, eller är det kanske så att jag förtränger det mellan gångerna. Strunt samma.

Min plan för morgondagen är i alla fall inte stor. Jag ska mysa med mina småtjejer hur mycket som helst, om de vill mysa när de inte mår bra. Jag ska sitta på trappan och dricka te och titta på vår stora Rhododendronbuske som blommar som finast just nu. Jag ska njuta av doften från de lila syrenerna som växer utanför jordkällaren. Jag ska titta på hönsen som skuttar omkring på gräsmattan samt olovandes badar jordbad i mitt kryddland. Jag ska mysa ännu mer med småtjejerna och ge dem isglass utan att de tjatar om det. Jag ska "förhoppningsvis" börja läsa en bok som jag blev tipsad om, men jag har så svårt att komma igång med böcker. Jag ska imorgon kväll ta en promenad med Vilsa för att plocka underbara liljekonvaljer lite längre ner i byn. Och undrar om jag inte ska passa på att mysa med både småtjejerna och maken lite till innan det är dags att sova. Jo, så får det bli....

Kram

söndag 27 maj 2012

Meditationskurs en trappa ner......


Idag har min fina arbetskompis M haft sin första meditationskurs här hemma hos mig. 

Efter att jag i höstas ordnat en personalfest i vår jordkällare, väcktes funderingar hos M om att få möjlighet att använda jordkällaren till något annat, nämligen en plats att meditera på. Hon hade känt en bra känsla redan från början och hon om någon vet ju hur just den känslan ska kännas.

Jag har tidigare aldrig någonsin varit i kontakt med meditation och visste därför inget alls inför dagen. Men å andra sidan var ju min främsta uppgift idag att fixa till en god lunch till samtliga deltagare. Och hur tänker man då när man planerar mat inför ett "evenemang" man inte har någon erfarenhet av...... jo man klurar och klurar. Och jag kom fram till att maj är en härlig försommarmånad, meditation verkar sunt och enligt SMHI skulle vädret vara bra. Så det fick bli lite buffémat, fräscha sallader, paj och nybakat bröd. Och till min stora glädje blev det ett uppskattat val......alla åt och verkade nöjda.

Tillbaks till meditationen så var det en häftig upplevelse. Särskilt imponerad blev jag av M.s röst (och dialekt) som gav en otrolig trygg och lugnande känsla hos mig. Jag insåg även vilken otrolig kunskap hon besitter, något jag inte haft en aning om tidigare. Jag kan väl erkänna att jag hade något svårt att fokusera tankarna..... det fladdrade liksom förbi lite bilder på salladen, brödet, har jag förberett kaffet osv. Men med de förutsättningarna jag hade i min lite småstressade kropp så är jag mer än nöjd. Massor med känslor och tankar från gruppen och för att inte tala om övningen utomhus.
Lite synd att jag inte lyckades ställa in kameran så att även ni fått se myskänslan som var där nere. Det blir riktigt mörkt när dörren stängs och till det massor med tända ljus, filtar och kuddar...... och LUGN!

Härlig fortsättning på denna söndag.

Ps. Till hösten kommer M troligen köra ytterligare någon kurs här..... hör av er om ni är intresserade.
Kram

Alla fina mammors dag.....

Igår var det Sveriges och Loreens kväll men.......
Idag är det MORS DAG, jippi!!

Vi hissade den svenska flaggan i morse och solen strålade ikapp med småtjejerna. Maken hade tillsammans med småtjejerna ordnat en liten överasknings- trudelutt till mig. (tekniknörd som han är)

Jag fick även ett stort paket på morgonen, innehållande en ny vattenkokare..... det var på tiden, hi hi.
Men allra allra gladast blev jag av den lilla melodisnutt här nedanför....
Är det inte kärlek så säg ♥♥♥
 

Maj- fika i trädgården......

I fredags fick vi besök av småtjejernas mormor och sambo. I det strålande vädret satt vi ute i trädgården och mumsade på blåbärspaj och vaniljglass.
Stortjejen skötte pausunderhållningen iklädd färgglad peruk och en gitarr modell mini i händerna. En egenskriven låt om en ko ledde till många skratt.....