söndag 30 september 2012

Gratis är höst- gott.....











Det finns så mycket fint att titta på nu på hösten. Vackra löv i olika färger och små liv med höst- rufsig päls..... och det bästa av allt. Det är gratis och till allmän beskådan.

Även glädjen i att dricka te med en fin vän värmer i höstrusket, tro mig.... jag vet.
Nu raggsockar på och en stund vid tv.n. Imorgon väntar nya utmaningar.

Kram

lördag 29 september 2012

Vår lilla visit på ön i höstskrud......













Idag åkte maken, jag och lilltjejen iväg till den fina ön i väster för att spendera några timmar på årets härliga skördefest. Jag blir alltid lika behagligt nöjd när jag ser alla pumpor, blommor, marmeladburkar och grönsaker. Det är väl bland annat där min bror och jag skiljer oss rejält.

Vi mötte upp lillebror med familj och strosade runt en stund innan magarna kurrade för mycket i väntan på dagens kroppkakslunch. Vår plan var ett besök i den lilla restaurangen bredvid den mysiga blomsteraffären. MEN där var det verkligen tvärstopp. Kö från båda håll längs vägen, proppfulla parkeringar och även lång kö för att få mat och sittplats. Lilltjejen som hade längtat så efter kroppkakor blev en aning deppig då vi kom fram till att vi skulle köra vidare.

Men vi tänkte om och körde tillbaks till fastlandet, till den lilla filialen som kroppkaksrestaurangen har i stan. Där fanns nykokta kroppisar och massor med sittplatser, perfekt. Och extra bra med en lycklig lilltjej. Till råga på allt så inhandlade hon sig en fin svampkorg till morgondagens strövarutflykt och till alla skogsturer hon och jag ska på under hösten.

Det jag fick med mig hem från dagens tripp var gulbetor och polkabetor (inhandlade av Pelle potat), en supergod salami från Dövestads gårdsbutik, vitlökspeppar och popcorn- krydda från Stora Frös örtagård samt en påse öländska bönchips. Någon pumpa blev det inte idag men det inhandlar vi på veckans torghandel istället.



torsdag 27 september 2012

Inget fin- fika men ack så bra......









En sista stund i centrum av den lilla orten där färjan avgår från. Jag både förundras och fascineras över Danmark och dess invånare. Vi sökte med ljus och lykta efter ett trevligt ställe att fika på. Men min åsikt är den att på denna lilla ort är de inga hejare på vare sig fika- bröd eller mysiga café. Nä, här ligger vi svenskar många steg framför. Men å andra sidan så spelar det ingen större roll alls så länge sällskapet är bra, och det var det ju så klart.

Innan hemresan inhandlade jag och maken oss lite vin till vår (snart) fyllda vinhylla. Jag köpte så klart även nygräddat danskt rågbröd, något som de är såååå duktiga på. Nu är vi på svensk mark igen och vi kan med stor glädje i hjärtat tänka tillbaks på våra roliga barn- aktiverade dagar i Danmark. En helt perfekt start på den mörka och mysiga hösten som väntar. Något annat som väntar är så klart den traditionella "Skördefesten" på ön i öster...... just när den visar sig från sin bästa sida med pumpor, betor, bönor och annat fin fint.

Kram

onsdag 26 september 2012

Lyckans dagar......


















Ytterligare lite bilder från vår semestertripp till landet i väst. Vi har haft flera kanondagar tillsammans och allt har varit så lyckat. Badet var en upplevelse som glatt rekommenderas till fler minisemestrare. Till och med jag tyckte det var skoj att åka vatten rutchkana, hoppa i vågorna och bubbla i utomhuspoolen.

Även skridskoturen och spänningen i att vaska fram ädelstenar var uppskattade inslag för barnen. Som alltid sammanfattar vi trippen genom att säga att det varit så hej dundrande bra. Lycka!

Kram

tisdag 25 september 2012

Hösten är härlig, med fina vänner.....


























Tänk att en morgon med ösregn på både längden och tvären kan sluta i en solig kväll med blå himmel. Och det bästa av allt, däremellan uppehåll och en helt fantastisk höstdag på många sätt.

Tre småtjejer med föräldrar som njuter i fulla drag av att åka karuseller och titta på det häftiga legolandskapet. För visst blir man imponerad av deras förmåga att få till alla små klossar till dessa stora skapelser. Sommartrippen till Liseberg i somras gav nog mersmak, för den här gången var tjejerna modigare.
Väldigt lite besökare i parken medför det positiva i att det blir kö- löst. Perfekt tyckte vi.