söndag 28 oktober 2012

Fina små ♥ på landet.....











Maken var idag ute och försökte få lite fina bilder på småtjejerna och Skåne- tjejen. Det är inte det enklaste att få dem motiverade till att vara med på bild, men jag tycker maken lyckades kanon. Dock snodde jag bilderna från minneskortet innan han hunnit redigera och fixa till dem. Fast känslan och värmen hos våra fina små ♥ finns där ändå.

Snickers- leverans......



Nu har jag satt mig till rätta i den sköna soffan...... framför en sprakande brasa och med min dator och en kopp te. Kan säga att jag trivs ganska bra här för tillfället.

Våra fina Skåne- vänner har åkt hemåt för den här gången. Maken och stortjejen har kört till det lilla samhället för att leverera en styck cremefärgad Snickers.
Ja, det är faktiskt dags för honom att flytta till sin nya familj. Lite separationskänslor brottas vi så klart med, men gläds väldigt mycket åt att han fick den bästa familjen man kan tänka sig.

lördag 27 oktober 2012

I sagornas värld.....
























Med knastrande grusgång mot fötterna gick vi ut till bilen imorse. Allasså förväntansfulla och glada, längtade vi efter dagens utflyktsmål. Då de mindre vägarna var täckta av is, fick bilfärden gå i långsamt tempo bitvis. Men vi kom fram till den fina sagovärlden och nu i efterhand kan jag bara konstatera att vi haft en kanondag.

Skånetjejerna var så klart med, och även granntjejen gjorde oss sällskap.
Vi har under dagen träffat pippi med vänner samt Rasmus och Paradis- Oskar. Vi har även lekt i parken, smakat glögg och handlat salami. Vi har tittat på teater och lyssnat på musik, vi har ätit god mat och barnen har handlat sitt lördagsgodis. Vi träffade även på en känd profil hemifrån som visade glasblåsning för alla besökare.

En perfekt dag för detta ställe, lugnt och skönt, och denna dagen blev ytterligare ett minne att ta med sig.

Kram

onsdag 24 oktober 2012

MIN alldeles egna almanacka......



Idag har äntligen min personliga almanacka kommit i brevlådan. Visst använder jag min mobil till att lägga in diverse händelser, men inget går upp mot en hederlig almanacka i papper. Jag gillar det där med att skriva, titta och planera.
Och just den här är bara min..... och ingen har en likadan.

tisdag 23 oktober 2012

En perfekt hylla.....






För två år sedan köpte jag en paradhandduk..... bara för att den var så fin. Sedan dess har den befunnit sig i min kökssoffa eftersom jag inte haft någon hylla att hänga den på. Jag hade förvisso en gammal som jag själv gjorde i slöjden när jag gick i skolan.

Hur som helst så "sprang" jag på en vit lite skavd hylla i en av de lokala små inredningsbutikerna. Och den kunde jag inte motstå. Och det bästa av allt var att den fick plats direkt innanför dörren i hallen. Maken påpekar ganska ofta att jag är lite slarvig då det gäller att hålla koll på mina nycklar. Jag skulle tro att han nu är lika supernöjd som jag då vi fått upp en hänga- nycklar- på- hylla. Perfekt på alla sätt o vis. Bakom skynket finns små krokar och vips så syns inte nycklarna men de finn där.

Kram

Järnspisen del 3....




Igår kväll när jag kom hem från jobbet var maken klar med målningen runt järnspisen samt att själva spisen fått lite svartare färg. Vi är så supernöjda och kan inte riktigt förstå varför vi (han) inte gjort det tidigare. Men bättre sent än aldrig och skönt att man kan bli så glad och nöjd över det lilla i tillvaron

Kram

Stolt i hagen....




Fick igår tips från grannen att det växte en fin stolt fjällskivling i deras hage som de själva inte var intresserad av. Imorse när jag var ute med Vilsa passade jag på att plocka med mig den. Och visst är den vacker?
Så något med svamp får det nog bli till middag idag.....