torsdag 24 mars 2011

Varför lär man sig aldrig.....



Vilket fantastiskt vårväder vi har haft här i Småland de senaste dagarna. Solen har visat sig från sin bästa sida och visst har det blåst...... ganska mycket, men vad gör väl det. En lång vår är vad jag drömmer om.

När jag var liten hade vi alltid som tradition att hänga upp en strumpa ovanför sängen natten till den 25.e mars. På morgonen när man vaknade hade tranan varit där och lämnat ett ägg. Den här traditionen har alltid funnits som ett väldigt trevligt och varmt minne hos mig och därför något jag velat föra vidare till småtjejerna. Tyvärr så är inte mina små prinsessor av samma uppfattning som mig när det gäller tranan. Hela dagen har de längtat och pratat om strumpor, ägg och att det faktiskt bara är mamma och pappa som fyller strumpan med överraskningen.
Ändå slutar kvällen i fullständig panik, gråt och rädsla över att denna enorma fågel ska komma in i deras rum mitt i natten.

Stackars stackars små tjejer, detta som återigen skulle bli något positivt. För två år sedan fick vi hänga strumporna ute på stalldörren då de var lika rädda. Förra året la vi strumporna i den öppna spisen, men jag minns nu att de även då var ledsna. Så varför påminner jag dem överhuvudtaget om att det är Tranedagen imorgon? Förmodligen för att jag glömt att det ledsamma och tänker på hur glad jag själv var över besöket.
Hur som helst så blir det inga ägg i strumporna över sängen utan småtjejerna får vars ett ägg vid frukostbordet av sin mamma istället. Tror nog det uppskattas mer i nuläget.......
Minna härliga traneminnen bevarar jag för mig själv istället

Inga kommentarer: