söndag 3 oktober 2010

Vår skördefest i bilder.....



















Igår var vi på den traditionella skördefesten...... på den avlånga ön med så goda kroppkakor. Vi hade i år bestämt oss för att besöka den södra delen av ön vilket vi inte gjort tidigare år. Vår första anhalt skulle bli ett mysigt litet café som många rekommenderat mig att besöka. Men döm om vår förvåning när det inte är öppet, alltså stängt under denna välbesökta helg. Snopna som bara den stod vi där på parkeringen. Efter mycket letande och körande hittade vi i alla fall ett välkomnande fikaställe där vi slog oss ner en stund.

Dagen spenderades sedan i en majslabyrint där konstverk i fåglarnas tecken fanns utplacerade. Detta blev i barnens tycke dagens höjdpunkt, då allt spring i barnabenen kunde släppas ut. Vi smakade chutney och marmelader, promenerade på små murar av ölandssten, handlade polkabetor, gulbetor och pumpor, mumsade kroppkakor och raggmunkar samt gjorde ett sista stopp på en spökgård. Något som inte uppskattades av hela skaran vi hade med oss, hua meja va läskigt det var.

Innan vi passerade den långa vackert belysta bron tillbaks till fastlandet igen, inhandlade vi lite goda ostar, frukt och kex. Kvällen blev sedan lugn och behaglig tillsammans med vännerna. Sammanfattningsvis hade vi en underbar dag på den fina ön, lite segt i starten men allt blev bara bättre och bättre. En härlig tradition......

Inga kommentarer: