söndag 19 juni 2011

4*40- årskalas.....





Igår var vi bjudna till fest. Fyra 40- åringar hade slagit ihop till ett 160- årskalas med många inbjudna.

Vi startade eftermiddagen med att delas in i lag och sedan lagvis inta lite kaffe och en god bakelse. Därefter skickades vi iväg på en tur runt den lilla sjön intill. Med oss fick vi färdkost i form av dryck och chips. Varje jubilar stod för en station och vid varje ställe skulle laget samarbeta på bästa sätt för att efter utsatt tid få en ledtråd inför kvällen.

Väl tillbaks till vid den vackra Hembygdsgården igen fick vi njuta av god mat. Och lagom tills alla gått in och satt sig till bords så kom regnet...... och sen fortsatte det mest hela kvällen, därav trängseln i tältet innehållande groggbord.
Med en hel del allsång och mycket skratt och prat fortsatte sedan festen. Tre duktiga tjejer uppträdde med pianospel och sång, jätteduktiga.

Till efterrätt bjöds det på ostkaka, sylt och grädde från trakten. Och som grädde på moset fick vi även fint besök av stadens leaste skurkärring. Ett buskisinslag som fick många gäster att vrida sig av skratt. Lite lagom fräcka skämt där alla jubilarerna blev inblandade på ett eller annat sätt.

Sammanfattningsvis en mycket trevlig fest, även om mitt eget festhumör stördes av John Blund redan klockan åtta. Känns ju urdumt att sitta och gäspa när man har som roligast, men man kan ju alltid skylla på dålig luft i lokalen.

Inga kommentarer: