onsdag 7 mars 2012

I folkmun.....


Morgon- simturerna är för mig lite magiska. Att ganska tidigt på morgonen simma sina längder i bassängen med solen i ögonen och lugn musik i högtalarna har verkligen gjort mig gott. Jag har aldrig testat meditation men jag kan tänka mig att det är lite samma känsla. Förutom att man vid meditation slipper alla kallsupar.

Jag har även återfått glädjen i att promenera långa turer i skogen med Vilsa, så pass att jag längtar efter dem. Igår hade vi en kall morgon här i skogen, men fram på förmiddagen började solen lysa så smått och jag bestämde mig för att testa en joggingtur. Jag såg mig själv skutta iväg på lätta ben i takt till musiken med skogens brus i bakgrunden.

Verkligheten blev dock något helt annat. Jag satte igång lite tempomusik i öronen, på med kläder och skor och joggade så sakteliga iväg med Vilsa intill mig. Innan jag ens kommit fram till den riktiga skogen började jag känna en otäck känsla vid inandningen av den kalla luften. Jag joggade på men efter ett tag övergick det hela till lite ont i bröstet. Någonstans långt där inne hittade jag lite tjurighet och envisa och jädra i min låda, men jag joggade hela vägen hem.

Nu var ju inte min joggingrunda speciellt lång, men med tanke på att skorna inte suttit på mina fötter sedan semestern så var jag ändå nöjd. Och jag vet i sjutton om inte pipet i bröstet och den otäcka känslan av kall luft i lungorna kanske egentligen är vad det i folkmun brukar kallas "urdålig kondis".

Strunt samma, jag var nöjd efteråt och jag kommer göra om det igen. Och med tanke på att jag idag har stora svårigheter med att ta mig upp och ner för trapporna så gjorde nog den lilla skogsturen nytta. För visst är det väl en viss tjusning med träningsvärk ändå =)

Inga kommentarer: