Idag känner jag mig riktigt huslig. Började efter frukosten att göra sylt o saft. Vi fick med oss både hallon, smultron och vinbär hem från granne R igår. Sen klättrade maken upp på stegen när vi kom hem och levererade oss en stor burk med mumsiga körsbär. Resultatet blev fyra burkar hallonsylt och två flaskor blandsaft. I eftermiddag kommer Skånevännerna o jag o M planerar att ge oss ut för att plocka blåbär.
HAPPY HALLOWEEN
3 veckor sedan
5 kommentarer:
Om jag nu mot förmodan skulle få för mig att vilja prova göra saft...(har aldrig gjort det och tillbringar så lite tid som möjligt i köket)...har du nåt bra tips åt mig då på hur man gör? Typ nån sida på nätet. Helst enklast möjligast som tar ingen tid alls
;-)
Hopplösa pysselmänniska.
Men jag gjorde färskost igår. DET måste väl räknas som pyssel? Och om det gör det så tror jag pyssel-poäng-ställningen just nu
är 1584 - 2. Till dej.
(Mina två poäng kommer från adventsljusstaken jag gjorde i vintras och färskosten igår. Om färskosten räknas. Vilket jag hoppas.)
Ha ha, jag är inte pysslig, mest så att det ger mig en lugnande effekt att dona i köket.
Ska kolla upp något enkelt saftrecept, det jag gjorde var busenkelt så jag ska försöka beskriva det nån dag. Måste bara smaka så det är okej först =)
Kram till er båda
Snabbaste sättet att göra saft;
Riv av en klase vinbär. Stoppa upp dem mellan gommens utsida och överläppen (som att lägga in en snus)
Pressa bären. Saften silas mellan tänderna. Svälj och njut.
Svårare är det inte att bli sin egen SaftMaja.
Ja du Göran, du har ju idéer till det mesta. Ska absolut testa det imorgon, även om jag tycker att vinbärskärnor kan vara aningen sträva i gommen...
Skicka en kommentar