onsdag 3 november 2010

Lärorik dag......

Barnen har i eftermiddag begett sig ut till vår ladugårdsplan för att besöka bokbussen. Jag kan fortfarande inte förstå lyxen i att biblioteket kör enda hem till huset och att man sedan kan låna hur många böcker man vill tills den kommer nästa gång. Och allt är helt gratis. Och folk har svårt att hitta fördelar med att bo på landet =) Men barnen blir alldeles lyckliga då de får ta med sig vars en hög med böcker in.

Själv har jag varit i den lite större staden i eftermiddag på föreläsning. En fantastisk föreläsning av en fantastisk människa, Gunilla Gerland. Tiden mellan halv två och halv sex verkligen rusade iväg. Jag hade mer än gärna lyssnat på henne under en heldag och kanske fått möjlighet att ställa lite frågor sådär utanför den stora församling som lyssnade på henne.

Hon är en mycket begåvad kvinna som arbetar som föreläsare, handledare mm. Hon har diagnosen Asbergers syndrom och berättar om sitt liv o vilka svårigheter hon mött samt vilka styrkor hon besitter.....

2 kommentarer:

Franander sa...

Åhh vad mysigt ni har det hemma hos er! Hoppas vi kan komma och hälsa på er när vi är hemma över jul och nyår. Om allt funkar bra med lilleman kommer vi vara hemma i 2 veckor! Kram till er

blenda sa...

Franander: Nä men tack så mycket. Vi hoppas verkligen att allt fungerar bra och att ni vill komma upp o säga hej. O ni vet att ni är välkomna =)
Återigen lycka till och stor kram