måndag 1 november 2010

Surdegsbröd Mmmm........












Jag fick en sån otrolig lust i helgen att få baka bröd. Jag som förr bakade mycket matbröd själv har helt glömt bort känslan. Det var evigheter sen jag tog fram köksassistenten för att låta den knåda ihop en rejäl deg som för hand eller med elvispens degkrokar blir alldeles för jobbigt. Men i helgen kom lusten tillbaks och resultatet blev två grova råglimpor samt två surdegslimpor med nötter, frö och aprikoser. Mums!

Min nygamla spegel har äntligen fått en plats här hemma. Det är svårt att hitta någon plats till denna spegel då takhöjden här hemma inte är något att skryta med. Eller egentligen är det ju något att skryta med...... inte alla hus som har samma låga takhöjd som på 1800- talet. Jag köpte den för något år sedan på blocket, men då var den knallblå. Nu är den vit och den lilla hyllan fått besök av en lotuslykta, ett grått hjärta och ett blockljus.

1 kommentar:

Göran sa...

Limporna ser verkligen mumsiga ut, det riktigt doftar nybakt;-)
Vi har också lågt i tak. När vi satte in nya kyl/frys fick vi såga av socklarna för att de skulle gå in. Men jag gillar det. Mindre luft att värma upp nu när det blir vinter o kallt.