fredag 30 juli 2010

Målning och loppis....

Jag gjorde precis som P och åkte på lite snabbloppis idag. En mil hemifrån och där i en gammal nerlagt skola fanns hur mycket pryttlar som helst. Allt huller om buller, och lika svårt som vanligt att fokusera på de olika sakerna.

Jag fyndade i alla fall en lång vacker trasmatta att byta med i köket. Gillar verkligen hemvävda trasmattor. Sen fick jag med mig en trälåda, perfekt att ha ljus i nu när hösten snart är här. En Gröna Anna- tallrik för en femma slank med oxå och passade perfekt över mina vita tallrikar i hyllan. Så för en billig penning blev jag alltså lite nöjd över mina små inköp. Utöver det har jag mest målat ben på slagbordet. Fyra gånger är de målade nu, blir nog till att börja med bordsskivan imorgon. Kommer bli så fint när det blir färdigt.


Mitt senaste köp....

Har tjuvkikat på boken ett tag nu, men kunde inte låta bli då den fanns i min lokala matbutik.....
Älskar verkligen bilderna

Framför linsen.....








onsdag 28 juli 2010

Husvagnsliv för en dag....

Igår sken solen och då ringde också svägerskan spontant till oss. Hon frågade ifall vi ville komma till deras husvagn för lite bad och grillning. Självklart ville vi det och packade in oss samt barnens ena syssling i bilen och for iväg. Svängen blev till en heldag med lunch, fika, bad, paddling, sällskap av svägerska två med make, paddling igen, grillning och fika som avslut. Oj va trevligt vi hade och vilken härlig kväll det blev vid havet.





lördag 24 juli 2010

Häcken behöver oxå vatten.....

Maken har alltid retat sin pappa som en gång i tiden vattnade sina häckplantor i ösregn. Men idag när jag pratade i telefon var jag bara tvungen att springa och hämta kameran då jag fick syn på honom i trädgården. Regnet öste ner, maken iklädd sitt galonställ och bärandes på två stora vattenkannor med vatten som han försedde vår avenbokshäck med. Man lever så länge man lär........

Plask och plums.....



Visst är det härligt även med lite regn ibland......
svamparna i skogen växer, granne R.s trädgårdsland knakar det i av växtkraft, man slipper vattna blommorna och man kan ligga inne o läsa en bok utan att få dåligt samvete. Eller oxå trotsar man regnet som min man och lilltjej gjorde idag och plaskade som bara den. Så lycklig över att få skutta omkring i vattenpölarna medan maken kämpade med att få lite fason på vår grusgång som sett mer ut som en gräsgång den här sommaren. Själv stod jag inomhus o fotade genom fönstret, inga pluspoäng till mig idag.

Namnsdag.....










































Lite
namnsdags-tårta
hos barnens 101-åriga gammelmormor
tillbringade vi förmiddagen med.

fredag 23 juli 2010

Bra dag.....






Vilken fantastisk dag vi har haft, vår lilla familj. En lugn morgon och jag hann äta frukost och mysa med Vilsa på altanen innan de andra i huset vaknade. Sen gav vi oss iväg till den lite större staden för att spatsera på stadens marknad, äta kinamat till lunch och strosa i affärer. Småtjejerna tyckte det var riktigt skoj att få använda sina sommarpengar ur de egna plånböckerna för diverse småinköp. Maken fyndade ett par nya skor och jag en salladsslunga. Joho, för det har granne R sagt till mig att man ska ha. Eller rättare sagt, de gångerna hon lämnat över sallad till oss som hon slungat innan så har det varit en helt annan livslängd. På salladen alltså. Den håller hur bra som helst då den är slungad och krispig sallad är ju god sallad. Så visst var det väl ett bra köp.

Och innan jag hann bära in våra kassar från bilen så hade maken plockat ur den och testat att snurra. Som om även det var en intressant teknikpryl. Och innan jag hann testa den själv så hade han rensat ur ett av våra köksskåp och hittat gamla nappflaskor och småbarnsmuggar och kastat dem. Och ett tu tre så hade vi gott om plats för den nya salladsslungan. Han är så bra min man....

Imorgon är vi bjudna på lite namnsdagskalas. Nästan alla flickor, damer och tanter på makens håll har namnsdag imorgon och detta är något som har firats i alla år. Och den som bjuder in till detta tårtkalas är ingen mindre än makens mormor, 101 år gammal. En krutdam som vet vad hon vill...... och som absolut ska ha sista ordet när det gäller val av tårta dagen till ära. Härligt att få vara så gammal och ändå så pigg =)

Bilderna är från gårdagen då maken och jag gjorde lite trädgårdsarbete medan småtjejerna fixade en saftbar utanför lekstugan. Oj så gott det var.....

torsdag 22 juli 2010

Lite pinsamt, men bara lite......

Granne E kom förbi idag, granne E är granne R.s man. De som har såna fina trädgårdsland. Jag hade ju helt fått för mig att de var på semester den här veckan som är nu, varpå jag varit och nallat lite extra i deras land. Men idag när granne E kom och hälsade på så berättar han att de åker iväg på semester imorgon. Alltså har jag varit och plockat av deras hallon och andra godsaker då de bara för en stund befunnit sig i blåbärsskogen under morgonen. Men å andra sidan så hade han inte ens märkt att jag varit där. Sååå mycket har de i sin trädgård. Hur som helst så har jag en veckas otrolig lyx framför mig nu. Hallon varje dag, hur mycket sallad jag vill, lök och vinbär osv. Jo, jag kommer att ha det ganska bra..... faktiskt =)

Lite groggy.....

Var i morse på djursjukhuset för att röntga höftleder och armbågar på Vilsa. Lite groggy var hon allt då jag tog bilden. Allt såg bra ut, nu är det bara att vänta på svaren och hålla tummarna.

onsdag 21 juli 2010

Fin sak på fel plats......

Denna tavla i lite gammaldags stil köpte jag för något år sedan. Den hänger helt felplacerad i vårt hus, ensam på en stor vägg. Men jag gillar den jättemycket, då jag valde just den och ingen av alla de andra som fanns i samma stil.

Nya sköna skor.....

Har insett att mina fötter inte längre nöjer sig med vilka skor som helst. Det finns så mycket fina sommarskor, nätta små saker som var och varannan tjej går omkring med. Men så fort jag provar en sådan sko inser jag att de på sin höjd kommer fungera att ha på sig i bilen ner till stan. Sen kommer fötterna börja protestera. Så igår investerade jag i dessa ljuvliga skor..... precis i min smak.

Rofyllt......

Vilsa och jag tog en liten morgon-promenad ner till granne R.s trädgård för en stund sedan. Deras trädgård är som jag skrivit många gånger tidigare... helt fantastisk. Och för mig har det alltid varit en form av avkoppling att plocka bär. Så idag tog jag med ett tio- liter spann ner och fyllde det med knallröda vinbär. Och efteråt syntes det inte ens att jag plockat, buskarna dignar ju av bär så här års. Tur att man har nära dit, för det kommer bli fler bärplockarrundor. Familjen älskar nämligen saft gjord på röda vinbär.

Eftersom grannarna är på lite semester får jag även guldläget att plocka lite hallon. Mums, en i burken och nästa i munnen.... hallon är så gott.






lördag 17 juli 2010

Vår vän


En vän är någon man har förtroende för
Någon man gärna anförtror sig till
En vän är en människa som visar omtanke mot andra
Och som utan vidare kan ringa bara för att höra hur man mår

Till en vän är man alltid välkommen

Oavsett om huset är fullt av människor eller inte
En vän är någon man ofta ägnar en tanke
Och när man tänker på personen blir man varm och glad


En vän betyder så mycket
Och sträcker alltid ut en hjälpande hand när det behövs
Till en vän är det roligt att komma
Och en vän berikar en vid varje besök

En vän är någon som uppskattar mig för den jag är
Oavsett om jag har en bra eller dålig dag
Oavsett om mitt hus är nystädat och doftar såpa
Eller om dammråttorna dansar schottis på köksgolvet

En sådan vän har vår familj haft under många år
Men helt plötsligt hände det ofattbara
Vår vän togs ifrån oss, togs ifrån alla nära och kära
Vår vän var verkligen älskad, inte bara av oss utan av alla

En omtänksam människa med hjärtat på rätta stället
En människa barnen drogs till, som alltid tog sig tid
Helt overkligt är det när en människa tvingas lämna allt i förtid
Så orättvist, ledsamt och sorgligt

Vår vän hade så mycket kvar att ge
Så mycket glädje och kunskap
Så mycket liv och lycka
Så mycket värme och kärlek

Vi kommer minnas vår vän med just dessa ord
För alltid minnas och aldrig glömma
Vår vän kommer alltid finnas kvar i våra hjärtan
Och vi kommer alltid att tänka tillbaks på vår vän med ljusa tankar