onsdag 18 juli 2012

I de småländska skogarna.....








Vilken härlig känsla....
packa fikakorgen med hembakta bullar och nygjord jordgubbssaft. Ta med sig spann och bärplockare, sätta sig i bilen och köra långt ut i skogen. Kliva ur och mötas utav skogslukt och solens strålar som letar sig ner mellan träden. Marken är täckt av blåbär, vi börjar plocka och humöret är på topp hos alla. Nästan lite som en saga.

Vad händer då? Jo någon släcker lampan, himlen går från att vara blå med vita moln till att bli svart från en sekund till en annan. Vi hinner precis tänka.... vad var det som hände, när himlen öppnar sig och regnet verkligen vräker ner. Nästan lite som att öppna en kran. Vi springer mot bilen, hoppar in och väntar. Men regnet ger sig inte, så vi tar fram vår fikakorg. Med igenimmade rutor sitter vi med vår jordgubbssaft och våra bullar, blöta och lite fnittriga, men väldigt tacksamma över de blåbär vi ändå hann plocka.

Och till kvällsfikat smakade de nyplockade blåbären extra gott i pajen. För övrigt så har vädret här hemma fortsatt i samma anda hela tiden då vi haft besök av Skånevännerna. Den svenska sommaren med ljumma kvällar och dagar av enbart solsken och blå himmel känns lite avlägsen. Men än har jag inte gett upp hoppet, absolut inte. 

Ja det blir inte alltid som man tänkt sig men ibland blir det väldigt bra ändå.

Kram

Inga kommentarer: