söndag 4 december 2011

Pyssel och gamla stolar......



Idag fick jag med mig maken och stortjejen på en liten biltur genom den djupa skogen. Återigen hade blocket pockat på min uppmärksamhet och idag var det gamla fina stolar som fick flytta hem till oss. Även en kökssoffa som ska stå i vårt vardagsrum inhandlades. Just nu känns allt väldigt mycket gammal furu i det timrade rummet, men med tiden kommer vissa delar bli vita och andra få behålla sin nötta fina yta.




Förra helgen hade vi pysseldag med våra vänner i byn på andra sidan om den lilla staden. Vi brukar pyssla en kväll varje år innan jul och det är alltid lika trevligt. Männen var de första åren väldigt energiska med att pyssla, de gjorde nämligen egenhändigt kryddad snaps med olika smaker. Tyvärr så har flaskorna efter jul hällts ut då ingen egentligen tyckt om innehållet.

I år testade vi på att nåltova såna här fina tomtar istället, riktigt skoj och inte alls så svårt. Barnen gillade det och trots att några nålar gick sönder i början så samsades alla goa barn och producerade som bara den.

Inga kommentarer: