lördag 18 april 2009

Fredag i solskenet....

Vilken fredag det blev. Ledig var jag, solen sken hela dagen och grannen kom och fikade en stund på förmiddagen. Senare framåt dagen åkte tog vi med oss barnen ner till den lilla staden. I den nybyggda sporthallen hade det hyrts in nån form av vandrande hoppborgsland. Något företag som åker land och rike runt och sätter upp sitt lekland på plats i den staden de befinner sig i.

För våra barn blev detta en överraskning som uppskattades så in i vassens. Vi mötte upp vännerna T, J och deras barn utanför och betalade sen den lilla summan för att gå in. Barnen hoppade, sprang, svettades och skrattade om vartannat konstant i en timme- överlyckliga. Det konstiga var att när vi sa att det var dags att gå hem, var det ingen som protesterade. De måste nog ha varit ganska nöjda och trötta med tanke på den reaktionen.

Det bar vidare hem till vännerna efteråt, och det var inte igår vi var där. Eller jo det var det ju. Hmm, men innan dess var det väääldigt länge sen. Varför skriver man inte som man menar egentligen, korkat!
Det var som att kliva in i en gigantisk inredningsaffär när man kom hem till T och J. Allt är planerat in i minsta detalj och det finns inte en pryl som inte stämmer in med det andra. Smakfullt till tusen och med en känsla för modern inredning. Och för varje gång man kommer så har det alltid hänt nåt nytt. Imponerande!

Mat kan hon laga också. Vi fick tilltugg som var så oförskämt gott att vi nästan blev mätta på bara det. Inget överavancerat men smaskigt, vi var ganska hungriga just då också. Ett glas vitt vin blev det. Jag som inte brukar gilla vitt vin, men det här vinet var riktigt gott. Jag blev lite sugen på att unna mig några glas till under kvällen och ringde runt till lämpliga personer som kanske kunde tänkt sig att skjutsa hem oss. Men det blev bottennapp.
Det var nog tur det, för när det var dags för maten hade vinsuget helt lagt sig och jag var riktigt nöjd med att dricka bubbelvatten. Jag är mer förtjust i att ta ett glas vin före maten än till maten, det är bara så.

Till varmrätt fick vi klyftpotatis och någon form av kebabgryta med färska champinjoner och chili. Jättegott tyckte vi vuxna, barnen påpekade försiktigt att det var lite starkt. Men de hade ju redan ätit sig mätta på tilltugget. Barnen lekte i ett hela kvällen och vi andra hade tid till att sitta och prata med varandra. Strax innan elva gick våra barn i däck och vi bestämde oss för att åka hem. En härlig kväll med gamla goda vänner som vi längtat efter ett tag nu. Skoj skoj!

Inga kommentarer: