söndag 19 april 2009

Sovställning som heter duga....


Var och firade kusinen igår, hon som ska fylla 30 imorgon. Det blev en lugn och trevlig, men som vanligt en ganska sen kväll.
Efter maten smög vi ner bakom ladugården, på exakt samma plats som vi var och åkte skridskor på i vintras. Det jag minns av den skridskokvällen var att det var väldigt mörkt och väldigt skoj. Den här gången var det både ljust och soligt, och det var en helt otrolig syn som mötte oss bakom hörnet. Herr B hade fixat och donat som vanligt. Han hade grusat en promenadväg runt hela den lilla dammen. Han hade tillsammans med sin pappa satt gärdesgård runt hela, vilket inte var lite. Han hade gjort små bryggor och lagt i en liten roddbåt till barnens förtjusning. Han är så jäkla händig denna man, och de har det så fint där de bor. Tur att han har en sambo som fixar marktjänsten :) med allt vad det innebär. Förresten så tror jag att vi bjuder dit oss på nån grillkväll framåt sommaren också, världsbäst ju!

Vi såg faktiskt till att röra lite på oss också. En promenad runt byn hann vi med innan vi gick in och värmde oss med lite kaffe/te.......och mandeltårta. Shit shit shit, kusinen vet mycket väl hur svag jag är för denna tårta. Mandelbottnar och äggkräm i överflöd, suck! Att sånt ska vara så hiskeligt gott. Stortjejerna lekte med varandra hela kvällen och kramades och fnissade om vartannat. Våra barn höll sig vakna längst och somnade inte förrän bilen rullade hemåt vid halv tolv- tiden. Vi har lite problem att bryta upp när vi har så trevligt och när vi äntligen får prata i lugn och ro.

Idag har vi varit hemma och tagit det lugnt, förutom att jag och lilltjejen tog en runda till den lilla stadens fina Ica- butik där vi veckohandlade. Perfekt en lugn söndageftermiddag. På vägen hem var hon som ett litet solsken och visade inga större tecken på trötthet. Men efter att hon ätit sin kvällsmat och satt sig i tv- rummet framför Bolibompa hände det oväntade. Hon satt på knä och lutade sig mot fotpallen när hon plötsligt somnade. Det måste kommit hastigt på, och inte såg det speciellt skönt ut heller. Men sov det gjorde hon, och det fanns inte en chans i världen att väcka henne. Det tar på krafterna att vara på fest :)

Inga kommentarer: