onsdag 19 november 2008

Hönsträffar



Jag är helt övertygad om att den här bloggen kommer innehålla en hel del fjäderfä, till min mans stora förtjusning. Men det är liksom så där vi bor, det här med fjädrar smittar. Som en enorm fågelinfluensa sprider det sig mellan oss. I vår lilla by på ca tio hushåll är det hälften som blivit smittade. Vi har en hel uppsjö av raser, från små pyttiga dvärgkochin och öländska dvärghöns till gigantiska faveroller och brahma, och däremellan finns massor med intressanta individer i olika kulörer och former.

Vi har också startat något så stort som hönsträffar. En hönsträff bör innehålla följande inslag.
En enklare eller i vissa fall elegantare middag bestående av produkter från våra fjädrar, dvs ägg i alla former. Det gäller alltså att lusläsa ägg recept innan man ska ha en träff hemma hos sig. Vi har ätit rödvinsmarinerat ägg, äggfylld bifftomat, ägg- och bacon paj mm. Men jag vill påpeka att en viss utveckling skett i vår grupp. På senaste träffen serverades till huvudrätt "Silkestupp i bacon- och purjolökssås", vilken delikatess, och från egen gård. Till vår stora förundran och förtjusning så visade sig stor del av köttet vara blått, coolt va?

Kvällen avslutades med after eight parfait gjord på äggulor och till det njöt vi av en god ägglikör.
Ett annat inlägg som uppkommit under våra träffar är att vi gärna njuter av några glas gott rött vin...........och mängder av hönsprat. Behöver jag säga att vi har trevligt eller?

1 kommentar:

Koola Viola sa...

Silkestupp var såå coolt att äta! Men granne C påstår att hon hostade fjun hela natten. Förstår inte vad hon menar ;o)