onsdag 4 mars 2009

Mina små tjejer



Idag fick jag ta med mig båda mina tjejer till jobbet en stund då vi hade p- möte. De hade en väska var med diverse prylar, barbiedockor, målarblock och ett gameboy. Men inte nog med det, jag hade även ordnat en liten mut- kasse med diverse smakfulla överraskningar i. Två drickyoggi, en påse bullar, två bananer, två päron och ett paket Singoallakex. Jag måste säga att med allt detta till sin hjälp så skötte sig småtöserna exemplariskt. Mot slutet började dock tröttheten efter den långa dagen göra sig påmind, så det blev lite gos i knät hos mamma.

Imorgon, vilket är min lediga dag har jag av någon anledning bokat in en tid på blodcentralen kl. 08.15. Nu i efterhand kan jag inte riktigt förstå varför jag inte valde en lite senare tid. Men jag är ju ändå vaken så egentligen kvittar det. Blodet jag ska lämna kanske är mer utvilat på morgonen. Men undrar om det också är mer trögflytande då? Att det liksom inte har kommit igång riktigt, på samma sätt som man själv är på mornarna. Tja det återstår att se. Stortjejen ska följa med mig och efteråt ska vi ha en riktig tjejfika, mys pys.

På tal om stortjejen. Hon har under en tid knatat omkring i något för små inneskor i skolan utan att jag vetat om det. Men förra veckan hade hon med sig dem hem i sin väska, pinsamt tyckte jag så klart, hmmm. Snurrig som jag varit sista tiden så har jag i flera dagar glömt bort att jag borde köpa henne ett par nya. Fast idag, efter p- mötet tog jag med mig tjejerna och åkte ner till den trevliga skoaffären i den lilla staden. Jag hittade direkt ett par inneskor som jag tyckte skulle passa henner perfekt. Som en svart sandal utan rem bak, ja en sån där vanlig skön innetoffel.

Men det var tvärnit, inget snack om saken. Skoäffären hade inte så många alternativ till hennes fötter i storlek 29-30. Tillslut frågade hon lite uppgivet om hon inte kunde få köpa sig ett par "foppatofflor". Hon har nämligen fått för sig att hon måste ha ett par skor med rem baktill, ifall det skulle börja brinna i skolan. Jag har försökt förklara att om det skulle börja brinna så är det helt okej att springa ut i strumporna, men så tycker inte hon.

Självklart fick det bli ett par plastdojor, mig kvittar det faktiskt bara hon använder dem. Vi provade några olika storlekar. De var rosa med söta små princessor på, tjejigt så det förslår. Det var bara det att de inte satt helt okej på hennes fot. Hon tyckte inte de var sköna och de blev trånga längst fram och med massor av plats bak vid hälen. Då frågade hon om det var okej att hon provade de svarta med spindelmannen på istället. Sagt och gjort och en självklarhet från min sida så provade hon dem och de satt mycket bättre på hennes lilla fot, rymligare på rätt ställe liksom. Så min lyckliga stortjej skuttade ut ur skobutiken med ett par svarta "foppatofflor" med spindelmannen på, remmar baktill och kände sig hur nöjd som helst.

1 kommentar:

Bente sa...

Nu börjar jag sakna dig allvarligt! Dessutom håller jag på o "dör på mig" av nyfikenhet!
Nuuu måste det väl ha börjat röra på sig därunder om det har blivit något utav det?
Tjat, gnat, tjat, gnat!
Du har väl inget annat för dig än att hålla reda på silkeshönan antar jag ;-)
Förstår att du har fullt upp, men måste ändå tjata lite :-)
Kramar/B