lördag 6 december 2008

Julfest i byn




Som både Kalle och Koola Viola skrivit om i sina bloggar så hade vi i vår lilla syjunta julfest i torsdags kväll. För att överraska alla tanterna i byn kom en idé om att barnen i byn skulle gå luciatåg på festen. Vi började räkna antalet barn som bor i vår by, men den knapra siffran slutade på fyra. Tre tjejer och en kille.
Tjejerna nappade direkt på idén och började glatt att öva på diverse sånger. Killen tänkte från början vara med men hoppade av tåget samma dag, smart tycker jag. Han hade nog sina aningar om vad han skulle få se i sitt hem.

Det är nämligen så att ett luciatåg bestående av tre små barn kan behöva förstärkas lite. Sagt och gjort, jag gjorde vad jag kunde. Från början bestod tåget av två små söta lucior och en liten tomtenisse. Resultatet av jakten på representanter blev då en skäggig tärna med extrem basröst och orange- gult hår i ett alldeles för tight lucialinne (stl 150- 160), samt en tomtenisse modell större.

När damerna på symötet satt sig till rätta i det nypyntade otroligt vackra huset knackade det lite på dörren. In kom luciatåget och sjöng så vackert (lite kompade av en cd-spelare). Damerna var rörda till tårar, för det är ju som bekant nåt speciellt med luciatåg. Granne C såg mest ut att kämpa med att verka oberörd då hennes man var utklädd till tomte, utan hennes vetskap. Granne B kunde trots allt det vackra knappast hålla sig för skratt då hon i dörröppningen fick se den smått fantastiska tärnan, dvs min man i hans utstyrsel.

Inga kommentarer: